Hozzávalók:
2 vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
50dkg csirke belsőség ( csirkezuza+szív+máj )
30 dkg savanyú káposzta
3 babérlevél
2 közepes burgonya
1-2 drb sárgarépa
2 dl tejföl
só, bors
pirospaprika
ételízesítő
olaj
*
Elkészítés:
A hagymát olajon megfonnyasztjuk,hozzáadjuk az áttört fokhagymát és a csíkokra vágott csirke belsőségeket.
Borssal,pirospaprikával,ételízesítővel fűszerezzük.
Öntsünk alá kevés vizet és főzzük majdnem teljesen puhára.
Tegyük rá az apróra vágott savanyú káposztát, a babérlevelet és főzzük 15 percig,majd adjuk hozzá a kockára vágott burgonyát és az apróra vágott sárgarépát.
Amikor puhára főtt minden a levesben,akkor tejfölös habarással forraljuk össze a levest.


