Ragu sertésszívből zsemlegombóccal

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Jenis

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

180

Nehézség

Ragu sertésszívből zsemlegombóccal

Recept leírás:

Hozzávalók:

3 kg sertésszív
1 dl olaj
2 ek cukor
1 kg sárgarépa
1 nagy fej vöröshagyma
1 ek pirospaprika
15 szem borókabogyó
3-4 babérlevél
1 ek szárított rozmaring
őrölt bors
3 ek só
1 csipet szerecsendió
1 l húsleves
Zsemlegombóc
2 tojás
30 dkg liszt

1 ek szárított tárkony
kb. 150 ml víz
25 dkg kenyér, zsemle vagy kifli
olaj

*

Elkészítés:

A szíveket átmosom, levágom róla a hártyákat és kiveszem az ereket és felcsíkozom. A hagymát felkockázom, a répát durvára reszelem. Felforrósítom az olajat és megkaramellizálom benne a cukrot, utána ráteszem a hagymát kicsit pirítom, majd hozzá adom a répát is. Nagyjából 1 perc után hozzá adom a húst, megszórom pirospaprikával, beleteszem a fűszereket és felöntöm annyi húslevessel, hogy éppen ellepje. Fedő alatt főzöm, amíg megpuhul. (Nem kell megijedni 2-3 óra kell neki.)
Amikor megfőtt, lehet még bele tenni 1 ek mustárt, 3 felkarikázott citromot és balzsamecetet.
Aki szereti behabarhatja tejföllel. Egy kis doboz tejfölt elkeverek 1 ek liszttel és teszek hozzá a ragu szaftjából. Simára keverem és vékony sugárban a raguba öntöm, közben folyamatosan keverve.
Habarás helyett lehet tálaláskor tejföllel kínálni.
Zsemlegombóc
A kenyeret apróra kockázom, megpirítom egy evőkanálnyi olajon. A tojásokból és a lisztből sóval, tárkonnyal és vízzel galuskatésztát készítek. Összekeverem a pirított kenyeret és a galuska tésztát, vizet forralok (egy kanál sót teszek a vízbe) és kanállal a lobogó vízbe szaggatom kb. pingponglabdányi adagokban. Nagyjából 5 perc alatt megfő.

Ragu sertésszívből zsemlegombóccal

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Ragu sertésszívből zsemlegombóccal

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!