Hozzávalók:
a marinádhoz:
2,5 kg. csirkeszárny,
3 ek. étolaj,
3 ek ketchup,
3 ek. méz,
1 ek. mustár,
1 mokkáskanál currypor,
1 mokkáskanál cayenne bors, vagy kevés őrölt csili,
1 kiskanál só,
1 mokkáskanál őrölt bors,
1 kiskanál sötét szójaszósz,
1 kiskanál teriyaki szósz,
1 kiskanál balzsamecet.
1 kanál keményítő a sűrítéshez.
*
Elkészítés:
A marinád hozzávalóit összekevertem, majd a csirkeszárnyakat beitattam, és zárt edényben 1 napra hűtőbe tettem.
Másnap a szárnyakat nagyobb sütőtálba sorjáztam, a megmaradt páclét is rácsorgattam, majd lefóliázva 1 óráig sütöttem.
A legvégén a fólia lekerült, és 10 percig a tetejét kicsit rápirítottam.
A szaftot egy serpenyőbe csorgattam, majd 1 ek.
keményítővel állandó kavargatás mellett besűrítettem.
A ragacsos lét újra visszacsorgattam a csirkeszárnyakra, majd összeforgattam őket, hogy minden oldalon felvegye a ragacsos szaftot.
Krumplipüré készült mellé, mert úgy ítéltem meg, ezzel lesz a legfinomabb.