Hozzávalók:
4 tojás
•20 dkg cukor
•20 dkg liszt
•9 ek langyos víz
•1 cs vaníliás cukor
•1 cs sütőpor
•1 citrom reszelt héj
Krém:
•20 dkg fehér csokoládé
•1 kis dobozos mascarpone
•2 dl habtejszín
•5 dkg porcukor
•2 cs. vaníliás cukor
•10 dkg kókuszreszelék
•szeletelt mandula (pirítva
*
Elkészítés:
elkészítés
A piskótáhhoz a tojásokat kettéválasztjuk. A cukor egyik felét a fehérjével habbá verjük. A másik felével pedig a sárgákat keverjük ki, a vizet kanalanként adjuk hozzá. Amikor már habos, beletesszük a lisztet és a sütőport. Óvatosan hozzákeverjük a habot, majd kerek tortaformában megsütjük.
A krémhez vízgőz felett megolvasztjuk a csokit. Felverjük a habot a vaníliás cukorral, porcukorral. A langyos csokihoz hozzákeverjük a mascarpone-t, a habot és a kókuszreszeléket.
A piskótát 3 egyenlő részre vágjuk. Megtöltjük a krémmel. Hagyunk a tetejére és az oldalára is.
Behintjük kókuszreszelékkel. A tetejét megszórjuk pirított mandulaszeletekkel. Tejszínhabbal díszítjük.
180°C
sütési mód:
alul-felül sütés
készülhet rá házi marcipán goyó díszítésnek
65 db golyóhoz:
1 doboz kókusztej (1,65 dl) + kb. 0,5 dl víz (ha nagyobb kiszerelésű doboz van, nyugodtan mehet 2 dl kókusztej, csak akkor nem kell a víz)
1,5 cs (200 grammos) kókuszreszelék
19 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
7 dkg sovány tejpor
1 db 25 dkg-s szobahőmérsékletű kockavaj
1 cs (100 g) hántolt, egész mandulabél (ha nincs hántolt mandulánk, áztassuk 1 percre forrásban lévő vízbe, így a barna hártya könnyedén lejön
A vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük.
Hozzáadunk 1 csomag kókuszreszeléket, a tejport és a folyadéko(ka)t , hogy könnyen gyúrható masszát kapjunk. Ha túl lágy lenne, keverhetünk hozzá még tejport.
Vizes kézzel kis golyókat formálunk belőle, majd közepébe egy-egy szem mandulát teszünk, és kókuszreszelékbe forgatjuk. Mini muffinpapírokba helyezzük, tálalásig hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.


