Hozzávalók:
10 dkg buzadara
10 dkg kókuszreszelék + a forgatáshoz
2 dl tejszin
6 dl tej
1 evőkanál vaj ( margarin )
15 dkg cukor
1 csomag vaniliás cukor
30-40 mandula
( én pörkölt darabos diót használtam )
*
Elkészítés:
-a tejet felfőzzük sűrűre a tejszinnel + cukor + kókuszreszeléket ((((((ÉN A tejforralóban készitettem hogy nehogy oda kozmáljon ))))
-a vajon kicsit átforgatjuk a búzadarát majd hozzáadjuk a kókuszos masszához
-addig főzzük még elválik az edény falától
-jól lehűtjük ,golyókat formálunk belőle és mindegyik közepébe 1-1- szem mandulát teszünk ( nekem nem volt mandulám igy egy kis darabos diót megpörköltem és azt használtam fel )
-megforgatjuk kókuszreszelékbe és már tálalhatjuk is
– betehetjük egy kicsit pihenni a hűtőbe s aztán tálaljuk
–