RAFAELLO TORTA (kókusztejes)

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

35

Nehézség

RAFAELLO TORTA (kókusztejes)

RAFAELLO TORTA (kókusztejes)

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

A piskótához:
·                         6 tojás
·                         6 ek cukor
·                         6 ek liszt
·                         2 ek apró kókuszreszelék
·                         1 kis kupak vanília aroma
A krémhez:
400 ml kókusztej
100 ml tej
·                         1 cs főzős vaníliapuding
·                         5 ek cukor
·                         4 ek apró kókuszreszelék
·                         20 dkg Rama
Díszítéshez:
·                         1 doboz Raffaello
·                         15 dkg mandula- v. fehér csoki forgács

*

Elkészítés:

1.              A hozzávalókból a szokásos módon elkészítjük a piskótatésztát, és kerek tortaformában megsütjük. Hűlésig a formában hagyjuk.
2.              A krémhez a kókusztejet a tejjel elkeverjük, és ezzel a keverékkel a tasakon található leírás szerint elkészítjük a pudingot, majd a kész pudingba belekeverjük a kókuszreszeléket, és kihűtjük a pudingot.
3.              Ha kihűlt, a vajat habosra keverjük, és lassan hozzákeverjük a kihűlt pudingot. A tökéletes krémes állag eléréséhez legalább 4-5 percig  magas fokozaton keverjük robotgéppel. Az eredmény egy könnyű, habos, illatos és nagyon finom krém lesz.
4.              A piskótát vegyük ki a formából, vágjuk ketté, majd töltsük meg a krém 2/3-ával, a megmaradt krémmel fedjük be a tortát. Oldalát mandulaforgáccsal, tetejét Raffaello-val és mandula- vagy fehér csokiforgáccsal díszítjük. Fontos: a mandulát ebben az esetben nem szabad megpirítani.
sütési hőfok:
180°C
tepsi mérete:
25 cm

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

RAFAELLO TORTA (kókusztejes)