Hozzávalók:
A piskótához:
· 6 tojás
· 6 ek cukor
· 6 ek liszt
· 2 ek apró kókuszreszelék
· 1 kis kupak vanília aroma
A krémhez:
400 ml kókusztej
100 ml tej
· 1 cs főzős vaníliapuding
· 5 ek cukor
· 4 ek apró kókuszreszelék
· 20 dkg Rama
Díszítéshez:
· 1 doboz Raffaello
· 15 dkg mandula- v. fehér csoki forgács
*
Elkészítés:
1. A hozzávalókból a szokásos módon elkészítjük a piskótatésztát, és kerek tortaformában megsütjük. Hűlésig a formában hagyjuk.
2. A krémhez a kókusztejet a tejjel elkeverjük, és ezzel a keverékkel a tasakon található leírás szerint elkészítjük a pudingot, majd a kész pudingba belekeverjük a kókuszreszeléket, és kihűtjük a pudingot.
3. Ha kihűlt, a vajat habosra keverjük, és lassan hozzákeverjük a kihűlt pudingot. A tökéletes krémes állag eléréséhez legalább 4-5 percig magas fokozaton keverjük robotgéppel. Az eredmény egy könnyű, habos, illatos és nagyon finom krém lesz.
4. A piskótát vegyük ki a formából, vágjuk ketté, majd töltsük meg a krém 2/3-ával, a megmaradt krémmel fedjük be a tortát. Oldalát mandulaforgáccsal, tetejét Raffaello-val és mandula- vagy fehér csokiforgáccsal díszítjük. Fontos: a mandulát ebben az esetben nem szabad megpirítani.
sütési hőfok:
180°C
tepsi mérete:
25 cm