Rádió Süti

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

3

Nehézség

Rádió Süti

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók:
A piskótához:
7 tojás,
7 evőkanál cukor,
7 evőkanál liszt,
1/2 csomag sütőpor.
A barna lapokhoz:
25 dkg liszt,
5 dkg margarin,
5 dkg cukor,
2 tojássárgája,
1 evőkanál kakaópor,
1 dkg szalalkáli (ammóniumbikaronát), kevés langyos tej.
A krémhez:
20 dkg margarin,
20 dkg porcukor,
2 csomag vaníliás cukor,
1/2 liter tej,
1 csomag vaníliás pudingpor.

*

Elkészítés:

Elkészítés:
25 dkg lisztből, 5 dkg margarinból, 5 dkg cukorból, 2 tojássárgájából, 1 evőkanál kakaóporból, a szalalkáliból (melyet előzőleg langyos tejben megfuttattunk) könnyen nyújtható tésztát készítünk.
Két vékony lapot sütünk belőle.
A piskótát megsütjük, szétválasztjuk a 7 tojást. Vigyázva, hogy sárgája egy pici se kerüljön a fehérje közé, mert akkor nem lehet kemény habot verni belőle.
Hozzáadunk a sárgájához 4 evőkanál cukrot, és fehéredésig keverjük.
Belekeverjük a sütőporral elvegyített lisztet, majd kemény habot verünk a 7 tojásfehérjéből, a maradék 3 evőkanál cukor hozzáadásával.
Óvatosan fellazítjuk egy kis habbal a cukros-lisztes sárgáját, majd lassan beleforgatjuk az összes habot.
Közepes tepsiben megsütjük, akkorában, amelyben a barna lapokat is sütöttük.
Krém:
20 dkg margarint, 20 dkg porcukorral,
2 csomag vaníliás cukorral habosra keverünk. 1/2 liter tejből, 1 csomag vaníliás pudingporból krémet főzünk, melyet kihűlésig keverünk (nagyon fontos jól kihűteni, nem lehet langyos), s ezután összedolgozzuk a vaníliás margarinnal.
Az így kapott krémet megfelezzük, s megtöltjük a süteményt.
Először egy barna tészta kerül, rá a krém egyik fele, piskóta, a krém másik fele, majd ismét barna tészta következik, melyet bevonunk csokimázzal.
Kockára vágva tálaljuk, nagyon finom, és mutatós sütemény!

Rádió Süti

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Rádió Süti

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!