Hozzávalók:
50 dkg kiszt
25 dkg margarin
20 dkg pcukor
1 egész tojás
1 csm sütőpor
pici tört fahéj
2 evőkanál rum
só, annyi tejföl amennyit a tészta felvesz( először csak keveset kb fél evőkanálnyit)
lekvár
1,5 kg sárgabarack
*
Elkészítés:
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a tojást,
a cukrot, a sütőport, fahéjat rumot, sót tejfölt(először keveset!!)
Jól eldolgozzuk és kétfelé osztjuk.
Kikent tepsibe simítjuk, vékonyan megkenjük lekvárral, és szép sorba rátesszük a barackokat.
A másik tésztát is kinyújtjuk akkorára mint a tepsi, és derejevágóval felcsíkozzuk.
Berácsozzuk a tésztát, majd előmelegített sütőbe sütjük180 fokon.
(A képen még csak félkész állapotban van a süti!)