Hozzávalók:
Tésztához: 50 dkg
Töltelékhez: 1000 g
1 tojás sárgája a tészta kenéshez.
*
Elkészítés:
A tésztához elmorzsojuk a lisztben a margarint,hozzáadjuk a langyos tejfölbenelkevert cukrot és élesztőt,1 tojás sáráját 1/2 kk.sót,összegyúrjuk.1 nagyobb és 1 kisebb cipót formálunk belőle. 1/2 órát kelni hagyjuk.
A töltelékhez a spenótót megtisztitjuk és bő sós vízben 5 percig főzzük.Leszürjük ,kinyomkodjuk és apróra vagdaljuk.A hagymát 2 kanál olajon üvegesre pároljuk,kissé hülni hagyjuk majd a tojásokkal,a reszelt sajttal,a petrezselyemmel és a spenóttal együtt a túróhoz adjuk.sóval,borssal csipetnyi szerecsendióval izesítjük.Egy totra formát margarinnal kikenük és a nagyobb tésztát kinyújtjuk és bele rakjuk ,hogy pereme is legyen.Belesimítjuk a spetos masszát és a kisebb tésztából vékony csíkokat vágunk derelyevágóval ,majd rácsalakban a tészta tetejére rakjuk.lekenjük tojássárgájával majd a tészta peremét vissza hajtjuk és azt is megkenjük a tojás sárgájával.
Előmelegitett sütőben 180 fokon kb. 1 órán át sütjük.Hagyom a formában kihülni majd szeletelve tálalom!!
A süti ötletét Lajos Mari Teritéken a tavasz! újságjából vettem!!