Rácsos túrós

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

8

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Rácsos túrós

Recept leírás:

Hozzávalók:

30 dkg liszt
1/2 cs. sütőpor
15 dkg vaj, vagy margarin
10 dkg porcukor
1 tojás
1 ek,  tejföl
1 cs.vaníliás cukor
35 dkg túró
15 dkg cukor
1/2 citrom héja
5 dkg mazsola
2 ek. búzadara
2 tojás
2 ek. tejföl
1 vaníliás cukor
1 ek. morzsa

*

Elkészítés:

A sütőporral elkevert lisztet elmorzsolom a vajjal, vagy margarinnal, hozzáadom a cukrokat, a tojást, a tejfölt és összegyúrom. Fél órára hűtőbe teszem. Addig elkészítem a tölteléket. A túrót villával összetöröm egy tálban, hozzáteszem a cukrot, a mazsolát, a citromhéjat, a tojások sárgáját, a tejfölt, a búzadarát és végül beleforgatom a tojások keményre vert habját. Egy kisebb tepsit kizsírozok, a tésztát elosztom 3/4-ed, 1/4-ed arányban, a nagyobb részt kinyújtom és a tepsibe teszem. Megszórom morzsával, ráhalmozom a tölteléket. A maradék tésztából lisztezett deszkán rácsokat sodrok, és  keresztben egymásra, a töltelékre rakom. Előmelegített sütőben, közepes lángon sütöm, amíg körben a széle kezd barnulni, akkor már jó.  Felszeletelés után vaníliás porcukorral meghintem.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Rácsos túrós

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!