Hozzávalók:
Rácsos meggyes.
50dkg. liszt 22dkg. cukor, 25dkg. margarin, 1. vanília, 1cs. sütőpor, 1 tojás, 1 kispohár tejföl, só.
Töltelék.
1cs vaníliás puding por+1ek. liszt, 6dcl. tej, 5ek. cukor, 2kispohár tejföl, 4ek. zsömlemorzsa, 50dkg meggy.
*
Elkészítés:
Elkészítés
. Először elkészítjük a pudingot amihez hozzá adunk 1ek. lisztet és 5ek. cukrot ez 6dcl. tejjel sűrű pudingot főzünk. Félre tesszük hűlni. amíg a tésztát készítjük többször bele keverünk hogy ne bőrösödjön be,amikor a tésztát kinyújtjuk az után a krémhez hozzá keverjük a 2. kispohár tejfölt. Simára keverjük és ekkora már eléggé ki van hűlve.
Tésztakészítés.
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal és a többi hozzá valókkal, linzertésztát készítünk. A tészta egy harmad részét félretesszük. Abból készülnek a rácsok. A tészta kétharmad részét közepes méretű tepsi nagyságura ki nyújtjuk,.Zsírozott tepsibe tesszük. Meghintjük a morzsával /így nem lesz szalonnás a tészta./ Erre kerül a ki hűlt puding. Gazdagon megszórjuk meggye./erre nem kel cukor mert a puding elég édes/és a tetejét berácsozzuk. gáz sütő közepes fokozatán arany barnára sütjük sütőtől függően 25-30 perc.