Hozzávalók:
70 dkg liszt,25 dkg zsír, 3 dkg élesztő, 2,5 dl tej 1 evőkanál cukor, 1/2 dkg só, 2 egész tojás.
A töltelékhez: szilvalekvár, baracklekvár.
A tészta megkenéséhez 1 tojás sárgája.
A sütőedények 20,5cm átmérőjűek.
*
Elkészítés:
A lisztet a zsírral elmorzsoljuk.Az élesztőt a cukros langyos tejben megfuttatjuk., a sót beleolvasztjuk.Beleöntjük a lisztbe, majd beletesszük a felütött tojásokat.Puha tésztát gyúrunk, 1 órát letakarva pihenni hagyjuk.A sütőedényeket megzsírozzuk, majd meglisztezzük.
2 részre osztjuk, kibéleljük a 2 gyümölcstorta sütőt a pereméig.A maradék tésztát összegyúrjuk, nyújtjuk, a derelyemetélővel csíkokat vágunk.
Jó vastagon megkenjük a lapokat, ráhelyezzük a csíkokat, tojással megkenjük, előmelegített sütőben takarékon szép pirosra sütjük.