Hozzávalók:
Tészta h: 25 dkg
*
Elkészítés:
A lisztet,vajat ,tojást jól kidolgozzuk,összegyurjuk eltesszük egy fél órára a hűtőbe,.Atöltelékhez kikeverjük a sárgáját a cukorral jó habosra,a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgája keverékhez hozzá adjuk a diót és a felvert fehérjét,óvatosan ösze keverjük. a hűtőből kivett tésztának elvesszük a harmadát és félre tesszük,a mardt tésztát kinyujtjuk és a tepsibe htesszük,,30×24 cm és rákenjük a diós masszát. az elvett tésztát kinyujtjuk és felszeleteljük csikokra ,picit meghengereljük és rárakjuk a tésztára ,vagyis berácsozzuk vele,és megkenjük a felvert cukorozott van cuk.tojással,Előmelegitett sütőbe ,150 fokon 35 percig sütjük,ha kihidegszik felszeleteljük….


