Rácsos kalács

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

50

Sütési / főzési idő (perc)

35

Nehézség

Könnyű

Rácsos kalács

Recept leírás:

Hozzávalók:

Tészta h: 25 dkg

*

Elkészítés:

A lisztet,vajat ,tojást jól kidolgozzuk,összegyurjuk eltesszük egy fél órára a hűtőbe,.Atöltelékhez kikeverjük a sárgáját a cukorral jó habosra,a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgája keverékhez hozzá adjuk a diót és a felvert fehérjét,óvatosan ösze keverjük. a hűtőből kivett tésztának elvesszük a harmadát és félre tesszük,a mardt tésztát kinyujtjuk és a tepsibe htesszük,,30×24 cm és rákenjük a diós masszát. az elvett tésztát kinyujtjuk és felszeleteljük csikokra ,picit meghengereljük és rárakjuk a tésztára ,vagyis berácsozzuk vele,és megkenjük a  felvert cukorozott van cuk.tojással,Előmelegitett sütőbe ,150 fokon 35 percig sütjük,ha kihidegszik felszeleteljük….

Rácsos kalács

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Rácsos kalács