Rácsos diós meggyes

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Livi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Haladó

Rácsos diós meggyes

Recept leírás:

Hozzávalók:

Tészta:
30 dkg liszt,
20 dkg margarin,
10 dkg porcukor,
1 cs vaniliás cukor,
1 sütőpor,
csipet só,
tejföllel összeállítani.T
öltelék:
50 dkg megy,,,,
5-10 dkg cukor,
10 dkg főzéssel készíthető puding,
1 kávéskanál fahéj,
2 dl víz
dió

*

Elkészítés:

A tésza hozzávalóivai összegyúrjuk kinyújtjuk majd egy 30×39 cm -s tepsibe tesszük 1/3 részt félre teszünk a rácsoknak!.
A töltelékhez feltesszük a megyet főni a cukorral fahéjjal, a 2 dl vízből egy kevéssel majd a maradékkal kikeverjük a pudungport és a megyhez öntjül és sűrűre főzzük és kihűtjük, majd a tésztára öntjük!
Ha van megylevünk azzal is elkészíthetjük víz helyett!
Szórunk rá darált diót majd berácsozzuk!
A rácsokat megkenjük felvert tojással majd tűpróbáig sütjük!

Rácsos diós meggyes

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Rácsos diós meggyes

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!