Rácbab

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Ilona

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Rácbab

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók:   60 dkg sertéscomb, kevés olaj 1 db nagy paprika, 1 db nagy paradicsom, 1 nagy vöröshagyma , , fűszerpaprika, bors

1 kg zöldbab, 1 -2 kanál liszt, 2 dl tejföl ( kevés tejel vagy tejszínnel elkeverve,

Elkészítés:

Elkészítése:
A finomra aprított hagymát sózom, egy kevés olajon (vagy zsíron) megpirítom, paprikázom, borsozom, majd a kis kockákra vágott húst gyakran megkeverve fehéredésig sütöm benne. Paradicsomnak a héját lehúzom, a paprikát nagyon apróra vagdalom késsel. Kis vízzel a pörkölthöz adom. A vizet pótolgatva majdnem puhára főzöm a húst.
Ekkor hozzáadom az aprított zöldbabot és annyi vizet, hogy ellepje. Mikor összefő, megkóstolom a levét, ha kell, fűszerezem, majd elkészítem a habarást. A tejfölt a tejjel és a liszttel egy tálkába kerül, habverővel simára keverem, majd a rácbab levéből néhány merőkanállal lassan hozzáöntök, végig keverve, majd az egészet visszaborítom az ételre. Forrásig főzöm kevergetve, és már kész is!

Rácbab

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Rácbab