Hozzávalók:
80 dkg. pulyka felsőcomb filé,
1 kávéskanál só,
kevés frissen őrölt bors,
1 kiskanál szárított kakukkfű,
1 evőkanál olíva olaj,
1 kávéskanál mustár
Néhány Tv és kápia, vagy kaliforniai színes paprika,
lilahagyma
*
Elkészítés:
A combot kockákra vágtam, majd a fűszerekbe, a mustárba, és olajba forgattam.
Éjszakára ment a hűtőbe, majd másnap bambuszpálcára tűztem.
Ezúttal, csak kétféle paprikát ( kápia, és Tv ) valamint negyedelt lilahagymát használtam.
Tehettem volna mást is a nyársakra, úgymint kolbászszeletek, császárszalonna szeletek, virsliszeletek, elősütött májdarabok, vagy különféle zöldségek, gomba kombinációit, de készíthettem volna csak zöldségnyársat vegánoknak is.
A nyársakra tehát, szinte mindent feltűzhetünk.
Ha elkészültek, akkor mehetnek ezek is a rácsra.
A grillezéshez tapasztalat kell.
Egy bizonyos időbe beletelik, mire megtanulod a megfelelő magasság, hőmérséklet beállítását.
A grillezés lényege az, hogy kívül ropogós, de belül is megsült húsokat kapjunk, a zöldségek is roppanósak maradjanak, és a nyárson, egymáshoz ízekben is illő ételek legyenek.
Mivel a grillezés alkalmával többfélét is készítek, blogomban, más grilles ételekről, és grillezési tanác sokról is írok.
http://gasztropajtikonyhaja.
blogspot.
hu/2014/06/grilleztem.
html


