Hozzávalók:
200 g quinoa (2 dl)
250 g paradicsom
1 kis darab póré- vagy lila hagyma (80 g)
200 g trappista sajt (vagy bármilyen más kemény sajt)
10-20 szem olajbogyó
2 ek olívaolaj
1 ek aprított petrezselyem vagy snidling
1 kk só
*
Elkészítés:
Köretnek is tökéletes, de önmagában még tökéletesebb!
Alaposan átöblítjük a quinoát hideg vízben, majd feltesszük főni kétszeres mennyiségű sós vízben (kicsit kevesebbel, mint 4 dl).
Amikor megfőtt (kb.
15-20 perc), keverjük át egy villával, és tegyük félre, hogy a magok jól felszívhassák a nedvességet.
Eközben kisebb kockákra vágjuk a sajtot, megmossuk a paradicsomot, és cikkekre vágjuk.
A póréhagymát felaprítjuk, és egy lábasban megpároljuk 1-2 kanálnyi olívaolajjal és vízzel.
Néhány percig pároljuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot és egy kevés sót, végül az olajbogyót és a petrezselymet vagy snidlinget.
Nem kell lekvárrá főzni, éppen csak egy picit megdinsztelni, hogy a paradicsomok egyben maradjanak.
A zöldségeket összekeverjük a quinoával, elzárjuk alatta a gázt, hagyjuk langyosra hűlni, majd hozzákeverjük a felaprított sajtot is.
Nagyon finom langyosan és hidegen is egyaránt.