Hozzávalók:
25 dkg rama,26 dkg porcukor,csipet só,5 tojás,1 vaniliás cukor 1 sütőpor 25 dkg liszt, mazsola áfonya(Szárított)az eredeti receptben 15 dkg kandírozott gyümölcs(a Lidl -ben szoktam venni nagyon jó)0.7 dl rum(vagy kicsi rumaroma ahol gyerek van)
*
Elkészítés:
A rámát habosra keverem a porcukorral(Lényeges hogy habos legyen!)Közben a rumba beáztatjuk a gyümölcsöt,Mikor habos a vaj beleütöm egyesével a tojásokat,jól kikavarom majd apránként a liszttel elkevert sütőport.Lecsepegtettjük a gyümölcsöt a rumtól(Ha csak aromát tettünk bele nem kell csepegtettni)Megforgatjuk liszben és úgy adjuk a masszához!Ezt már kézzel keverem a többit géppel!Ha rumot használtunk azt is beletesszük!Mivel nekem nem volt benne rum így tettem bele egy kis tejet hogy lazább legyen a massza!Sütőpapírral kibélelem a formát és beleöntöm,majd tűpróbáig sütöm!Kicsit hül utána tálcára borítom!A formám mérete:20×12-es püspökkenyér forma Karácsonykor szoktam sütni!