Hozzávalók:
Tészta:
30 dkg liszt,
1 teáskanál sütőpor,
1 teáskanál só,
50 ml olaj,
120 ml víz,
Töltelék:
2 evőkanál tejföl,
10 dkg reszelt sajt,
2 evőkanál sonka apróra vágva,
1 evőkanál kockázott bacon amit kicsit lepirítottam,
1 paprika nagyon apróra vágva,
pár szelet póréhagyma szintén picire vágva,
2 gerezd fokhagyma,
csipet só
*
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit egy tálban jól összegyúrjuk.
Hagyjuk picit pihenni, pont elég neki annyi pihenő míg a tölteléket elkészítjük.
A sonkát, paprikát, póréhagymát apróra daraboljuk, a bacon szalonnát egy kicsit megpirítjuk.
A sajtot lereszeljük.
Egy tálba tesszük a tejfölt, hozzáadjuk a többi hozzávalót sózzuk ha kell és jól összekeverjük.
A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, kicsit kinyújtjuk, teszünk bele 1 púpos evőkanálnyit a töltelékből, majd a széleit összecsípjük, kicsit lapítjuk és egy teflon serpenyőben ( olaj nem kell hozzá ) pár perc alatt megsütjük előbb az egyik majd a másik oldalát is, ez kb 3-4 perc.