Puncstorta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Julcsi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

0

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Puncstorta

Recept leírás:

Hozzávalók:

egy 19 cm átmérőjű formához:
4 tojás
4 ek cukor
4 ek liszt
1 puncspuding
4 dl tej
1 margarin (25 dkg)
20 dkg cukor

*

Elkészítés:

Előmelegitjük a sütőt 180 fokra.
A tortaformánk alját kiszedjük, és egy tepsire helyezzük a karikát, két újságlapra, vagy sütőpapirra, és belisztezzük picit.
Elkészitjük a piskótánkat.
A fehérjét elkezdjük verni, majd ha kezd fehéredni, akkor beleszórjuk a cukrot,és kemény habbá verjük.
Ha kész, rászitáljuk a tetejére a lisztet, rátesszük a sárgáját és óvatosan összekeverjük egy fakanállal.
Belekaparjuk a formánkba, és a közepéből haladva az oldalára kenjük a formának a tésztát.
Az oldala fogja felhúzni, mert az melegszik fel a leghamarabb.
30 percig sütjük, majd kivesszük a sütőből, átforditjuk és lehúzzuk a papirt.
Ott hagyjuk kihűlni, azután hidegen vágjuk ki a formából.
3 szeletre vágjuk és a következő krémmel töltjük.
A 4 dl tejben megfőzzük a pudingot, cukor nélkül, majd ha kihűlt, lekaparjuk a bőrét egy kanállal, és habverővel belekeverjük a cukorral habosra kevert margarinba.
Töltjük vele a tortánkat, a diszités pedig a fantáziánkra van bizva.
Jó étvágyat kivánok hozzá!!

Puncstorta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Puncstorta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!