Hozzávalók:
3×4 tojás
3×4 kanál kristálycukor
3X4 kanál rétesliszt
3x fél mokkáskanál sutopor
ételszínezo, puncs ízu máz /én készen vettem, por állagú/
egy kis uveg lekvár
2 dcl vízbol és 8 evokanál cukorból fozott szirup
1uveg rumaroma
*
Elkészítés:
Egy kisebb – cca 23×36 cm – tepsiben három piskótalapot sutunk. Kettot színezunk, egyet sárgán hagyunk.
Ha a lapok kihulnek, az alsót megkenjuk a lekvárral, ráhelyezzuk a kozépso részt, amit megontoztunk a szirupos aromás vízzel, majd ráborítjuk a harmadik lapot is, amit alulról szintén megkentunk lekvárral.
Egy fazékba vizet teszunk és ezt nehezékként két órára rátesszuk a kész piskótára. Utána az egészet bevonjuk puncsos sutibevonóval, amit az utasítás szerint készítunk el. Nekem 20 dg porcukor, 5 evokanál hideg víz és egy kiskanál olaj kellett a porbevonóhoz.


