Puncsos-mogyorós torta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Arenka

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

8

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

80

Nehézség

Haladó

Puncsos-mogyorós torta

Recept leírás:

Hozzávalók:

A piskótákhoz:
11 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaó
12 evőkanál cukor
12 tojás
Töltelék:a
sárga piskóta kétharmad részének kivájt belseje,a barna piskóta egyharmada összedarabolva.
1dl langyos tej
1 evőkanál sötét kakaópor
1 evőkanál rum aroma
25 dkg margarin, fél marék apróra vágott dió, fél marék mazsola.
A barna krémhez:
25 dkgmargarin,40 dkg mogyorókrém.
Fondant:
6 evőkanál víz,1 evőkanál zselatin,2 evőkanál méz, 80 dkg porcukor,5dkg margarin.

*

Elkészítés:

Sütünk előmelegített sütőben két tortakarikát.
A barna színűhöz egy evőkanál liszttel kevesebb kerül, a liszt helyett kakaót testünk bele.
A sülés után hűlni hagyjuk, majd mindkettőt kettévágjuk kétharmad résznél.
A piskótadarabokat összekeverjük a többi alkotórésszel, beletöltjük a sárga piskóta mélyedésébe, majd befedjük a barna lappal.
A mogyorókrémet a margarinnal kikeverjük, a barna lap tetejére kenjük, befedjük a sárga lappal.
Fondant bevonat :a vizet melegítjük a zselatinnal.
Ha már nem szemcsés, hozzáadjuk a margarint és a mézet, a porcukor felével összekeverjük, a másik fele porcukrot apránként adjuk hozzá.
Ha színeset is szeretnénk, ekkor színezzükAlaposan összegyúrjuk.
2 órán át hűtjük nylonzacskóba téve.
Mielőtt nyújtjuk, átgyúrjuk margarinos kézzel.

Puncsos-mogyorós torta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Puncsos-mogyorós torta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!