Hozzávalók:
teszta: 6 tojás
6 tojás fehérje
6 pupozott ek cukor
6 pupozott ek Liszt
Keshegynyi sütőpor
Suteshez: vajas-lisztes tepsi
Töltelék: 4 tojásos
2 ek szilvalekvár
2 ek keserű kakaópor
15 dkg vaj
10 dkg keserű csoki
min 0,5 dl Rum vagy aroma izles szerinti mennyiség
Tetejere: puncsos cukormaz 6 csomag vagy készíthetünk házilag is:
Házi cukormaz: 18 dkg
*
Elkészítés:
Készítsük el a piskotat.A hozzavalokbol süssünk 2×6 tojásos piskotat. ( természetesen az adag leírásában 1 tepsi mennyisége szerepel. Ezt duplázva lesz 2 tepsink)Amíg a piskotank megsul készítsük el a tölteléket: 50 dkg Piskóta törmelék.( en sütöttem 4 tojásos vizes piskotat hozza) , és a többi hozzávalót egy tálba teve masszává keverjuk. Erdemes a csokit apróra törni és a vajjal a microban felolvasztani,hogy ne legyen darabos a toltelekunk.A rum adagolasanal kostoljuk meg a tölteléket,nehogy túl rumos legyen.A megsult 6 tojásos piskotat tegyük egy tálcára,majd kenjük rá a masszát.A másik 6 tojásos piskóta csúnyább felet kb 2 ek lekvárral kenjük meg és óvatosan nehogy eltorjon boritsuk a masszaval megkent piskóta tetejére.1 órára tegyük a hutobe. Hűtőből kivéve kockázatuk fel és a mazzal vonjuk be. A mazzal bevont kockákat hagyjuk rácson lecsopogni.Tegyuk hutobe,hogy jól megdermedjen,majd találjuk. A mazzal bevonásával után díszíthetjük izles szerint,tortadaraval,gyongyokkel stb. En készítettem cukor mazat,ill a bolti cukor mazat is kipróbáltam rá. Mivel a bolti nem volt elég rózsaszínű ,ezért kevés étel festékkel színeztem. Erdemes a korábban sütött levágott piskóta szeleit lefagyasztani és összegyűjteni,mert tökéletes a mignom toltelekebe.