Hozzávalók:
30 dkg babapiskóta
30 dkg sárgabaracklekvár
10 dkg cukor
0,5 dl víz
2 ek rum aroma
1 ek kakaópor
1-2 csomag Puncs cukormáz
5-10 dkg mazsola
2-3 kocka csoki a díszítéshez
*
Elkészítés:
Cukrot, lekvárt, rum aromát, vizet, mazsolát (ha szeretjük) összefőzzük.
Ha elolvad a cukor, vagy a mazsola megduzzad, már jó is.
Levesszük a tűzről.
A babapiskótát összetörjük, vagy lereszeljük úgy hogy legyenek benne nagyobb darabok is.
Hozzákeverjük a kakaóport, majd ráöntjük a megfőzött anyagokat, jól összedolgozzuk.
Folpakkal bélelt formába tesszük (kb.
15 x 25 cm).
1-2 órára a hűtőbe tesszük állni, majd kockákra vágjuk.
Én kisebb kockákra vágtam, így több lett és könnyebb megenni mint egy nagy kockát.
Ha csak a tetejét borítjuk be puncsmázzal, elég 1 tasak, de ha az oldalait is, akkor 2 csomagra lesz szükség.
2-3 kocka csokit kis pohárkában a mikroban felmelegítünk, majd a cukormázra csurgatjuk díszítésnek.
Visszatesszük a mázas kockákat a hűtőbe, hogy dermedjen.
Az igazi 1 nap múlva lesz, amikor a cukormáz is teljesen megkeményedett rajta és ropogós lesz.
Olyan mint a bolti, csak finomabb!