Hozzávalók:
8 tojásos piskóta: lásd az én piskótámnál
Töltelék: egy piskótalap a háromból.15dkg cukor,1dl víz,fél dl rum,ha gyereknek készül akkor csak aroma vagy az sem, fél ü . puncs vagy vérnarancs aroma ,2dl málnaszörp,4evőkanál baracklekvár.1 citrom, vagy narancs
Díszítés tejszínhab és fondant
*
Elkészítés:
A piskótatésztából 3 db 30×20-as lapot sütöttem
A töltelékhez apiskótát kockára vágjuk,a cukrot összemelegítjük a vízzel és beleöntjük a c itrom levét és héjját . Én most narancslekvárt és narancsot használtam .Ha kihűlt az aromákat is beleöntjük .Az ö ss z evágott piskótát meglocsoljuk aszörppel és a főzettel,belekeverjük a lekvárt is,Jól összekeverjük és az egyik piskótára halmozzuk.Eligazítjuk.Én le is nyomkodtam.Rátesszük a másik piskótát és ismét megnyomkodjuk.
Díszíthetjük marcipánbevonattal,fondanttal,vagy tejszinhabbal.Én most az utóbbit használtam .


