Pulykával Töltött karalábé

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

János

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

3

Előkészítési idő (perc)

40

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Haladó

Pulykával Töltött karalábé

Recept leírás:

Hozzávalók:

3 db zsenge karalábé
20 dkg pulykamell ( darált )
1 fej vöröshagyma
1 db sárgarépa
só, bors, őrölt szerecsendió ízlés szerint
1.25 dl tyúkhúsleves ( kockából is lehet készíteni leves lét )
2 dl tejföl
1 csokor petrezselyem

*

Elkészítés:

A karalábét meghámozzuk, megmossuk.
Mikróhullámú edénybe edénybe ültetjük, lefedjük, és 600 Watton 15 percig pároljuk.
Hadjuk kihülni.
A pulykamellt ledaráljuk, a hagymát felaprítjuk.
A sárgarépát megtisztítjuk, és finomra reszeljük.
Az egészet összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, csipet szerecsendióval ízesítjük.
A karalábékat vájóval ( kiskanállal ) kivájjuk, az alját egyenesre vágjuk, hogy megálljon.
Két ek. karalábé forgácsot finomra vágunk és a töltelékhez adjuk.
Megtöltjük vele a kivájt karalábékat,visszatesszük az edénybe, aláöntjük a levest, mellészórjuk a maradék karalábé forgácsot, lefedjük és még 20 percig 600 Watton pároljuk.
A petrezselymet megmossuk, összevágjuk apróra, a tejfölhöz adjuk és összetúrmixoljuk.
Kivesszük a karalábékat az edényből, és a levest a karalábé forgáccsal együtt a petrezselymes tejfölhöz adjuk, és botmixerrel az egészet habosra túrmixoljuk.
A karalábékat bevonjuk a mártással és petrezselyemmel díszítjük.

Pulykával Töltött karalábé

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Pulykával Töltött karalábé

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!