Hozzávalók:
1 kg pulykatallér
2 kg burgonya
1-2 piros vagy zöld húsu paprika
2-3 gerezd fokhagyma
2-3 kisebb fej hagyma
fűszerkeverék
-só,bors
4-5 kanál olaj a sütéshez
*
Elkészítés:
-a burgonyát héjában megfőzzük. főzés után megpucoljuk ,karikára vágjuk
-a pulyka tallérokat előkészítjük ,..sózzuk +,csirke fűszer keverékkel .+borsal szorjuk meg ..
-lisztbe mártjuk és elő sütjük a tallérokat ,tányérra szedjük
-elő készitjük a tepsit vagy egy jénait
-az alját zsiradékkal megkenjük , bele sorakoztatjuk a burgonyát
-tetejére sorakoztatjuk a karikára szeletelt paprikát,az apróra vágott fokhagymát
-a hagymákat is a burgonyára helyezzük miután ketté vágtuk
-a tallérokat szépen elosztjuk a burgonyán
-meglocsoljuk egy -egy kanál zsiradékkal
-foliával lefedjük
-sütüben 40 percig sütjük
-levesszük a fóliát és mig 10 percig piritjuk