Hozzávalók:
2 db pulykaszárny
O,5 kg krumpli
2 db sárgarépa
1 db zeller
1 db karalábé
2 db póréhagyma
2 db vöröshagyma
4-5 db kelbimbó
só, bors
*
Elkészítés:
A pulykaszárnyakat kicsontozzuk és feldaraboljuk- A krumplit felkarikázzuk vagy negyedekre vágjuk és összekeverjük a felszeletelt vöröshagymával.
A jénai – vagy római tálat picit kiolajozzuk és belerakjuk ahagymával összekevert krumplit. Megsózzuk, fűszerezzük. Rátesszük az egészben hagyott répát, póréhagymát, kelbimbót,a negyedekre vágott zellert, karalábét. Picit sózzuk. A tetejére kerül a hús. Grillfűszerrel megszórjuk.
Lefedjük a jénai vagy római tál tetejével és pirosra sütjük 45-5O erc alatt.
Jó étvágyat!


