Pulykaszárny leves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Andi80

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

120

Nehézség

Könnyű

Pulykaszárny leves

Pulykaszárny leves

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

1 egész nagy pulykaszárny
4 nagyobb sárgarépa
3 nagy petrezselyem
1 közepes karalábé
1 kisebb vöröshagyma
1 kisebb paprika
1 kis csokor petrezselyemlevél
10 dkg kelbimbó
8 kisebb krumpli
2 kk só
1 nagy csipet bors
1 tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
25 dkg csigatészta (Soós Premió 4 tojásos)

*

Elkészítés:

A húst és minden zöldséget alaposan megtisztítunk.
A sárgarépát, a petrezselymet vékony csíkokra, a karalábét karikára vágjuk.
A paprikát kicsumázzuk és beletömködjük a petrezselyemlevelet.
A szárnyat bő hideg vízben feltesszük főni.
Ha felfő, a habot leszedjük róla.
Ha már nem jön több hab, hozzáadjuk a sárgarépát, a petrezselymet, a paprikát a zöldlevéllel, az egész vöröshagymát.
Ízesítjük sóval, borssal, házi ételízesítővel ( esetleg leveskockával ).
Ha már puha a hús, hozzáadjuk az apró szem krumplikat és a legvégén a kelbimbót.
A tésztát sós vízben kifőzzük, majd átöblítjük és hagyjuk lecsöpögni.
A meleg levest a tésztával kínáljuk.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Pulykaszárny leves