Pulykasült köles-rizibizivel

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

János

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

5

Előkészítési idő (perc)

0

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

Pulykasülthöz:
1 kg felső pulykacomb csonttal és bőrrel
szárnyas fűszerkeverék
pár gerezd fokhagyma
olaj a sütéshez
Köles-rizibizihez:
1,5 dl/ hántolt koles
3 pohár víz
1/2 fej felkockázott vöröshagyma
olaj a pirításhoz
csipetnyi ételízesítő
270 gr.borsó/ lehet konzerv is

*

Elkészítés:

A húst jól megmossuk, a csont mentén felhasítjuk, hogy jobban átsüljön.
Beszórjuk a fűszerkeverékkel, majd a forró olajon gyorsan megpirítjuk, mellédobjuk a pucolatlan fokhagymagerezdeket, befedjuk és hagyjuk párolódni.
Közben egy másik edényben felhevítjük az olajat, rádobjuk a kockára vágott vöröshagymát, pirítjuk, majd hozzáadjuk a jól átmosott  és lecsepegtetett kölest. Felöntjük három pohár vízzel, adunk hozzá ételízesítőt,  majd pár perc forrás után kikapcsoljuk alatta a gázt.
Mire a hús megsül, addig a köles felszívja a vizet, így hozzáadhatjuk a lecsurgatott borsót.