Hozzávalók:
1 kg. pulyka felső combfilé, durva tengeri só
1 fej hagyma,
10 gerezd fokhagyma,
1 ek. mustár,
1 tk. házi ételízesítő,
kevés frissen őrölt bors,
1 kanál olaj,
1 dl. leves alaplé.
*
Elkészítés:
A pulykacombot durva sóval bedörzsölöm, 1 kanál olajat öntve alá, lefóliázva tepsibe teszem, és elkezdem sütni.
Közben elkészítem a fokhagymamártást hozzá.
Serpenyőben, kevés olajon megdinsztelem a reszelt hagymát, a szétnyomott fokhagymát, kevés házi ételízesítőt adok hozzá, ( az enyémben nincs nátrium glutamát ) borsot őrlök rá, és felöntöm 1 dl.
leves alaplével.
Mustárt is teszek hozzá, és összeforralom.
Nem kell, hogy besűrűsödjön !
A közben megsült pulykacombot kicsit pihentetem fóliában, majd ujjnyi vastag szeletekre darabolom, és beleforgatom a szószba.
Fedő alatt addig párolom, míg a mártás kicsit besűrűsödik.
Lehet csíkokra is vágni a pulykát.