Pulykasonka saláta zöldborsóval

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

János

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

30 dkg pulykasonka
40 dkg zöldborsó
1 tubus majonéz
1 pohár kefir
2 cl konyak
1 fej vöröshagyma
1 cs petrezselyem
Só, Cukor ízlés szerint

*

Elkészítés:

A zöldborsót nagyon kevés enyhén sós, cukros vízben megfőzzük, leszűrjük és hagyjuk kihűlni.
A sonkát vékony csíkokra vágjuk. A majonézt összekeverjük a kefirrel, a konyakkal és az apróra vágott petrezselyem felével.
Ezt a tartármártást egy salátás tálba öntjük, belekeverjük a húst a zöldborsót.
Meghintjük reszelt hagymával, azt is a salátába forgatjuk. Megszórjuk a petrezselyem másik felével és letakarva fél napra hűtőszekrénybe tesszük. Hidegen tálaljuk.

Pulykasonka saláta zöldborsóval