Pulykasaláta olajbogyóval

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

János

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

80 dkg főtt pulykahús
2 zeller
Só ízlés szerint
1 dl Olíva olaj
Ecet ízlés szerint
1 kis üveg majonéz
2 ek tejföl
Mustár ízlés szerint
1 db Citrom
Bors ízlés szerint
2 db Saláta
Olajbogyó díszítéshez
1 db Paprika

*

Elkészítés:

A kihűlt, főtt pulykahúst metéltre vágjuk, belerakjuk egy tálba és ízlés szerint megsózzuk.
Kevés olajjal és ecettel meglocsoljuk és néhány órán át hűtőben tartjuk, közben megkeverjük.
A zellert meghámozzuk, gyufaszálnyi darabokra vágjuk, tiszta konyharuhába csavarjuk és azt is a hűtőbe tesszük. Tálalás előtt a majonéz felét tejföllel összekeverjük, mustárral, citromlével ízesítjük majd beleforgatjuk a zellert és a jól lecsöpögtetett pulykahúst.
Tányérra salátalevelet teszünk és erre halmozzuk a salátát. A maradék majonézt a tetejére kanalazzuk, és citrom karikával, olajbogyóval, szeletelt paprikával  díszítjük.

Pulykasaláta olajbogyóval