Pulykaragu orsó tésztával

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

2

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Könnyű

Pulykaragu orsó tésztával

Recept leírás:

Hozzávalók:

30 dkg pulykamell
15  dkg gomba
1 nagyobb sárgarépa
1-2 petrezselyemgyökér
1/2 zeller
1 fej hagyma
kevés petrezselyemzöld
kevés kapor

bors
1 ek. vaj, vagy margarin
1 ek.zsír
2 dl tejföl
1 ek. liszt
20 dkg orsó tészta

*

Elkészítés:

A pulykamellet csíkokra vágom, sózom, borsozom, majd a kanál zsíron minden oldalát megpirítom. Egy szűrőlapáttal kiszedem. A visszamaradt zsíron világosra pirítom a felkockázott hagymát, ráteszem a szeletelt gombát, megsózom, borsozom  és saját levében párolom. Közben a kanál vajon, vagy margarinon kevés sóval félpuhára párolom a szintén csíkokra vágott zöldségféléket, egy kis vizet is öntök alá. A gombához visszateszem a húst, beleteszem a vajjal együtt a zöldségeket és együtt készre párolom. Amikor a hús puha, akkor készen van. Fűszerezem még borssal, apróra vágott petrezselyemzölddel és kaporral. Végül hozzáöntöm a liszttel elkevert tejfölt, jól összeforralom.  Az orsó tésztát bő, sós vízben kifőzöm, erre szedem a pulykaragut.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Pulykaragu orsó tésztával

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!