Hozzávalók:
30 dkg pulykamell
15 dkg gomba
1 nagyobb sárgarépa
1-2 petrezselyemgyökér
1/2 zeller
1 fej hagyma
kevés petrezselyemzöld
kevés kapor
só
bors
1 ek. vaj, vagy margarin
1 ek.zsír
2 dl tejföl
1 ek. liszt
20 dkg orsó tészta
*
Elkészítés:
A pulykamellet csíkokra vágom, sózom, borsozom, majd a kanál zsíron minden oldalát megpirítom. Egy szűrőlapáttal kiszedem. A visszamaradt zsíron világosra pirítom a felkockázott hagymát, ráteszem a szeletelt gombát, megsózom, borsozom és saját levében párolom. Közben a kanál vajon, vagy margarinon kevés sóval félpuhára párolom a szintén csíkokra vágott zöldségféléket, egy kis vizet is öntök alá. A gombához visszateszem a húst, beleteszem a vajjal együtt a zöldségeket és együtt készre párolom. Amikor a hús puha, akkor készen van. Fűszerezem még borssal, apróra vágott petrezselyemzölddel és kaporral. Végül hozzáöntöm a liszttel elkevert tejfölt, jól összeforralom. Az orsó tésztát bő, sós vízben kifőzöm, erre szedem a pulykaragut.