Pulykanyak leves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

45

Nehézség

Pulykanyak leves

Pulykanyak leves

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

3 nagyobb pulykanyak
néhány szem bors,
3 db sárgarépa,
2 db. petrezselyem gyökér,
1 fej hagyma,
fél karalábé,
fél zeller,
néhány szem krumpli ízlés szerint,
kevés petrezselyem zöld,
só,
4 marék csigatészta, (más levestésztával is kitűnő)

*

Elkészítés:

A zöldségféléket megtisztítjuk, daraboljuk, vagy szeleteljük, esetleg hasábra (batonra) vágjuk.
A nyakat átöblítjük, szükség szerint feldaraboljuk.
A nyakkal együtt, a zöldségeket is feltesszük főzni sós vízben, néhány szemes borssal együtt, annyira, hogy bőven ellepje. A hagymát, és a krumplikat egészben tesszük bele. Ha felhabzik, a habot leszedjük.
Mikor minden megfőtt, a lét leszűrjük, és levestésztát főzünk bele. Ekkor adunk bele, kevés apróra vágott petrezselyem zöldet is.
A nyakat, és a zöldségeket külön tálaljuk, mindenki szedhet a leveshez ízlés szerint. Frissen őrölt borssal ízesítjük.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Pulykanyak leves