Hozzávalók:
egy kisebb fej vöröshagyma
5-10dkg füstölt szalonna
étolaj a sütéshez
35dkg csirke,vagy pulykamell
2ek liszt
tej
só ,bors,petrezselyem
500gr csőtészta
*
Elkészítés:
Egy nagyobb serpenyőbe kevés olajat öntünk ,majd beletesszük a felkockázott hagymát ,szalonnát és sütni kezdjük.Néhány perc sütés után beledobjuk a felaprított húst és megsózzuk ,borsozzuk és az egészet tovább sütjük.Amikor a hús már mindenhol átsült,akkor rászórunk két evőkanálnyi lisztet és felöntjük először 3 dl tejjel és kevergetjük amíg besűrűsödik ,ha túl sűrű,akkor öntsünk addig tejet hozzá amíg a kívánt sűrűséget elérjük.Közben kóstoljuk és ,ha szükséges sózzuk meg. Bármilyen csőtésztát főzzünk ki hozzá.Tálaláskor bőven hintsünk rá friss petrezselymet.