Hozzávalók:
6-7 szelet pulykamell
20 dkg főtt gesztenye
3 tojás
liszt (ha szükséges)
só
szerecsendió
bors
sütéshez olaj
*
Elkészítés:
A gesztenye héját főzés előtt bevágjuk. Annyi vízben, amennyi ellepi, feltesszük főni. Miután megfőtt, forrón megpucoljuk, a belső héját is eltávolítjuk, mert az keserű. A megpucolt gesztenyét beletesszük a Kombiséfbe vagy a Magas Turbóaprítóba. Jó pépesre felaprítjuk. Hozzáadjuk a tojást, fűszereket. Krémesre keverjük. Amennyiben nagyon híg lenne a pép, akkor kis liszttel sűrítjük. Állagra jó sűrű palacsintatészta szerűnek kell lennie.
Kiöntjük a masszát egy edénybe.
Bő olajat forrósítunk. A masszába forgatjuk a hússzeleteket és a forró olajban megsütjük.
Mikróban elkészítjük a rizst, majd frissen vágott petrezselymet keverünk hozzá.
http://www.youblisher.com/p/240305-mikros_rizsfozo_edeny/
Birsalmakompóttal vagy sima almakompóttal tálaljuk.
Pulykamell kókuszos bundában
A Pác és Panírsztárban összekeverjük a lisztet, zsemlemorzsát és a kókuszreszeléket, majd befogatjuk a hús szeleteket.
Forgatás:
A Panírsztár rácsára helyezzük a húst, lezárjuk az edényt, párat forgatunk rajta.
Felvert tojás következik,
majd újra a rácsra helyezve a tojásos húsokat, lezárjuk az edényt és szintén párszor megforgatjuk
Szilikon sütőlapra tesszük a panírozott szeleteket.
Tetejüket megkenjük olajjal, vagy ha van olajszórónk, azzal fújjuk be.
170 fokos sütőben megsütjük a rántott húst.