Hozzávalók:
1 kg pulykamell file
Fűszeres massza: 1 tojás
1 nagyobb krumpli
1 sárgarépa
Apróra vágott petrezselyem
Apróra vágott hagyma ( lila hagymát használtam)
So,bors,Kevés vegeta,kevés őrölt kömény izles szerint
Liszt
2-3 gerezd zúzott fokhagyma
Suteshez: olaj
*
Elkészítés:
A húst szeleteljuk vekony szeletekre es sózzuk,borsozzuk. Egy nagyobb tálba verjük fel a tojast. Nagy lyukú reszelon reszeljuk le a krumplit ,a kis lyukon a répát,majd adjuk a tojashoz. A maradék zöldségeket es a fűszereket is keverjuk hozza.Annyi lisztet adjunk a masszahoz,hogy sűrűbb palacsintatesztat kapjunk.( A fuszerektol levet enged a zöldséges massza) A befuszerezett hús szeleteket martsuk a masszába es bő forró olajban süssük pirosra. Köretnek izles szerint bármit adhatunk