Hozzávalók:
60 dkg pulykamell filé
15 dkg aszaltszilva
8 szelet bacon szalonna
só, bors ízlés szerint
1 dl vörösbor
Áfonyamártás:
0,5 l húslé
0,5 dl vörösbór
4 dkg liszt
2 ek. áfonya lekvár
só cukor ízlés szerint
Konyhaimértékegységek
Liszt:
1 csapott evőkanál: 1.5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 3 g
Cukor:
1 csapott evőkanál: 1.5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 4 g
Só:
1 csapott evőkanál: 1.5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 7 g
1 késhegynyi: 4 g
Olaj:
1 evőkanál: 2 dkg
Búzadara:
1 evőkanál: 1.5 dkg
1 csapott evőkanál: 1.2 dkg
Tej:
1 evőkanál: 1.5 dkg
Edényekűrtartalma:
1 bögre: 2 dl
1 vizespohár: 2-2,5 dl
1 borospohár: 1-1,5 dl
1 mélytányér: 2.5 dl
*
Elkészítés:
A pulykamellet felszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
A bacon szalonnára ráhelyezzük a pulykamellet majd az előzőleg vörösborban beáztatott aszalt szilvát is és feltekerjük és összetűzzük hústűvel vagy fogvájóval.
Egymás mellé helyezzük a tepsiben, letakarjuk alufóliával, és megsütjük.
Mielőtt véglegesre sütjük levesszük az alufóliát és mepirítjuk.
Áfonyamártás:
A lisztet szárazon barnára pirítjuk, húslével felöntjük állandó keverés felforraljuk.
Sóval, vörösborral ízesítjük, hozzákeverjük a lekvárt és összeforraljuk ( ha szükséges húsléval lehet higítani )