Hozzávalók:
2 db tojássárgája
2-3 evőkanál majonéz
2-3 dl olaj
2 evőkanál pirospaprika
1/2 kg krumpli
1 csipet só
2 db gerezd fokhagyma
1 csipet bors
1 db nagy pulykamell
1 csipet fűszerek ízlés szerint
1 evőkanál fokhagymakrém
4 dkg liszt (amennyit a burgonya felvesz)
10 db bacon szalonna csík
*
Elkészítés:
A pulykamellet felszeleteljük, hosszában bevágjuk kétszer (3 részre) úgy, hogy a vége egyben maradjon.
Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük a szeleteket, majd pirospaprikás, fokhagymakrémes, borsos olajban pácoljuk pár órát hűtőben.
Serpenyőben aranyszínűre sütjük.
A krumplit megtisztítjuk, felkockázzuk és feltesszük sós vízben főni.
Ha megfőtt összetörjük, 2 tojás sárgáját keverünk hozzá, majonézt, borsot és fokhagymát, majd annyi lisztet, amennyit felvesz ahhoz, hogy gombócokat tudjunk formálni.
A gombócokat bacon szalonnába csomagoljuk és serpenyőben megsütjük.