Hozzávalók:
50 dkg pulykamell filé
6 db burgonya
2 db sárgarépa
1 db nagyobb alma
Rántani való sajt
Mexikói zöldségkeverék
Só
Bors
Ételízesítő
Cayenne bors
Majoranna
Rozmaring
Oliva olaj 3-4 ek.
Ízlés szerint joghurt
*
Elkészítés:
A pulykamellet vastagabb szeletekre vágjuk.
Burgonyát megmossuk és héjával együtt 4-6 részre vágjuk, sárgarépát meghámozzuk és szintén feldaraboljuk.
Az almának eltávolítjuk a magházát, daraboljuk.
A húst, zöldségeket, almát egy sütőzacskóba tesszük, fűszerezzük és meglocsoljuk oliva olajjal.
Előmelegített 160-170 fokos sütőben légkeverésen 50 perc alatt készre sütjük.
Közben oliva olajon megpirítjuk a mexikói zöldségkeveréket, majd ha minden elkészült, a sajtot 1 cm vastag karikákra felszeljük és serpenyőben aranybarnára pirítjuk.
Tálaláskor joghurttal meglocsolhatjuk az ételt.
Jó étvágyat!