Pulykamáj hercegnő burgonyával

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Ilona

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

40

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Pulykamáj hercegnő burgonyával

Recept leírás:

Hozzávalók:

½ kg pulykamáj
100 g Baconszalonna
5 dkg ráma
5 dkg céklasaláta ( vagy más savanyúság )
Hercegnő burgonya Hozzávalói:
½ kg burgonya
15 dkg reszelt sajt
5 dkg vaj
pár csipetnyi őrölt bors  (fehér )
pár csipetnyi szerecsendió
pár csipetnyi só
2 db tojás

*

Elkészítés:

A májat betekerjük a Bakon szalonnába.
Egy jénait rámával kikenünk és előmelegített sütőbe sütjük úgy, hogy a szalonna kissé legyen piros.
Hercegnő burgonya elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, vízben megfőzzük, majd megtörjük.
Hozzákeverjük a tojás sárgákat, a vajat, fűszereket és utoljára a tojás fehérjének kemény habját.
Habzsákba szedjük és sütőpapírral bélelt tepsire nyomjuk.
Addig sütjük 200 fokon, amíg a külseje ropogós nem lesz. (kb. 25 perc)
( Én a sütőpapírt egy ek. olajjal kikenem )
Céklával vagy savanyúságal tálalom.

Pulykamáj hercegnő burgonyával

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Pulykamáj hercegnő burgonyával