Hozzávalók:
70 dkg pulykamell
40 dkg szeletelt bacon
30 dkg füstölt sajt
3 db tojás
1 ek pulyka fűszerkeverék ( lehet szárnyas vagy grill fűszer is )
7 ek tejföl ( 20 %-os )
20 dkg aszalt szilva
1 kk bors, só
1 csokor petrezselyem
1 dl fehér bor
*
Elkészítés:
A pulykamellet kockára vágjuk és rászórjuk a fűszerkeveréket, jól összekeverjük.
A szilvát borban áztatjuk ( egy éjszakát ) A petrezselymet megmossuk, majd felaprítjuk.
A sajtot lereszeljük ( vagy daráljuk ).
A 6 ek tejfölt összekeverjük a tojással ( fehérje, sárgája ), sóval, borssal és kb.
20 dkg reszelt sajttal, majd hozzáadjuk a petrezselymet.
Belekeverjük a fűszereket és a kockára vágott pulykahúst.
A kuglóf formát kibéleljük szeletelt baconnal, úgy, hogy a felét kihajtjuk a formából és A beáztatott aszalt szilvával megszórjuk, majd a töltelék másik felét rásimítjuk.
A kihajtott bacont ráhajtjuk (betakarjuk), majd lefedjük sütőpapírral.
180 C-on kb.
30 percig sütjük.
Kb.
10 dkg sajtot összekeverünk 1 ek tejföllel.
30 perc múlva a tetejére rákenjük és még 30 percig így sütjük, de már nem lefedve.
Újra kivesszük, kicsit pihentetjük és átfordítjuk egy sütőlemezre, majd kb 20 percig sütjük, hogy a bacon szép piros legyen.
Hidegen, melegen is tálalható, fogyasztható ( nagyon finom ).
Majonézes krumpli salátával tálaljuk.