Pulykahúsleves risztésztával

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kata Boszi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

100

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

pulykaszárnyból, nyakból készült húsleves
4 dkg rizstészta
4 dl víz
1 tk só

*

Elkészítés:

Húslevest szerintem mindenki tud főzni, és itt nem is ez az érdekes, hanem a gluténmentes tészta.
A pulyka az úgy került a levesbe, hogy erre sétált egy pulyka ruha nélkül, aztán szépen szét lett darabolva, nemesebb részei megpihentek a fagyasztóban, és a visszamaradó csontok, amelyeken még bőven volt husi, a segédletemmel belemásztak a fazékba.
A sok szöszmösz a leves tetején, a saját készítésű ételízesítő alkotórészei.
A rizstészta nagyon finom, nem ragad össze, ha jól van elkészítve.
4 dl vizet felforralunk, amikor forr, beleteszünk 1 tk sót és 2 jó nagy marék tésztát.
Fedő alatt főzzük 1 percig, elzárjuk a gázt, utána hagyjuk még egy-két percig lefedve a vízben, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, majd visszatesszük az edénybe.
Másnap is ugyanolyan az állaga.
Ha nem öblítjük le hideg vízzel, vagy benne hagyjuk a vízben, másnapra elázik a tészta, és nyálkás lesz.