Hozzávalók:
*50 dkg pulykacomb filé
*3 nagyobb szál sárgarépa
*2 szál petrezselyem
*1 közepes fej vöröshagyma
*1 kisebb zeller fele
*1 kisebb karalábé
*4 nagyobb szem krumpli
*1 kisebb fehér paprika
*1 kis csokor petrezselyemzöld
*1 ek tyúkzsír
*1 kk só
*0,5 kk őrölt bors
*1 tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
*1 tk házi darált paprika
*1 tk őrölt paprika
Nokedlihez:
*2 közepes tojás
*4 púpos ek liszt
*1 csipet só
*
Elkészítés:
A húst és a zöldségeket alaposan megtisztítjuk.
A pulykát apró kockára vágjuk, és kicsit lecsöpögtetjük.
A krumplit, a karalábét, a zellert felkockázzuk, a vöröshagymát egész apró kockára vágjuk.
A sárgarépát, a zöldséget felkarikázzuk, a fehér paprikát kicsumázzuk.
A felhevített tyúkzsíron a hagymát üvegesre pároljuk, majd a lecsöpögött húst fehéredésig pirítjuk rajta.
A tűzről lehúzva meghintjük az őrölt paprikával, majd felengedjük vízzel.
A tűzre visszatéve a fűszerekkel ízesítjük és beledobjuk a paprikába tömködött petrezselyemlevelet.
Ha megpuhult a hús, hozzáadjuk a répát, zöldséget, karalábét, zellert.
Ha a zöldségek is már majdnem megfőttek, hozzáadjuk a krumplit.
A nokedlihez a tojásokat a sóval és a liszttel jól elkeverjük.
Ha túl kemény lenne, egy kevéske vízzel lazíthatjuk, ha túl lágy, akkor adhatunk hozzá némi lisztet.
Ha a krumplival felfőtt a leves, beleszaggatjuk a nokedlit és ha az előbbi már puha, elzárhatjuk.
Melegen kínáljuk.