Pulykacomb zacskóban sütve

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csóti Heni

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

95

Nehézség

Könnyű

Pulykacomb zacskóban sütve

Recept leírás:

Hozzávalók:

Ezt a pulykacombot nagyon szereti a férjem is, ha megy dolgozni szoktam az útra sütni neki. Sütőzacskóban sütve nem kell hozzá semmilyen zsíradék vagy vizet önteni alá, az ízek megmaradnak és fokhagymásan, házi szalonnával tűzdelve igazi pikáns íze lesz.
1 felsőpulykacom csontos, bőrös
kedvenc fűszerkeverék
sütőzacskó
pár gerezd fokhagyma
1 szelet házi szalonna felcsíkozva

*

Elkészítés:

A húst megtisztítom és bevagdosok kiszsebeket több helyre, majd a megpucolt fokhagymát és csíkokra vágott házi szalonnát a zsebekbe tűzdelem. Megfűszerezem a pulykacomb mindkét oldalát a kedvenc fűszerkeverékemmel és sütőzacskóba helyezem. A sütőzacskó végén jól lezárom (én cérnával elkötöm), aztán tepsibe helyezem. A sütőzacskó tetejét pár helyen óvatosan beszúrkodom fogvályóval, ne tűvel. Előmelegített sütőben 200 fokon sütöm kb. majdnem másfél órát, az alatt már biztosan átpuhult a hús, leszedem a sütőzacskót róla. Pirítom még pár percig mindkét oldalát a húsnak, esetleg légkeveréssel, akinek van.
Köretnek bármit lehet fogyasztani hozzá, a család petrezselymes burgonyát evett és vegyes salátát hozzá én friss vegyes salátát fogyasztottam.

Pulykacomb zacskóban sütve

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Pulykacomb zacskóban sütve

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!