Hozzávalók:
1,2 kg kemény burgonya
2 fej vöröshagyma
750 ml forrásban levő víz
40 gr vaj
5 fokhagyma gerezd
2 db csirkés húsleveskocka
kb. 1,2 kg pulykacomb
25 ml Oliva olaj
őrölt bors
5 ml tengeri só
friss rozmaring (eredetileg friss kakukkfű)
*
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 210 fokra.
A burgonyát meghámozzuk az Univerzális Zöldséghámozóval, a vöröshagymát megpucoljuk és a Konyhaművész Szeletelővel vékonyra karikázzuk őket.
A Mikroplusz Kancsóban felforraljuk a vizet, és a forrásban levő vízbe tesszük a vajat, a leveskockát és a Konyhaművész Fokhagymapréssel összenyomott 1 gerezd fokhagymát.
A karikára vágott krumplit és a vöröshagymát a 3,5 literes UltraProba tesszük (én egyből beleszeleteltem), és meglocsoljuk a Mikroplusz Kannában elkészített lével. Az UltraPro tetőt fordítva tesszük az aljra, így beletesszük a pulykacombokat a tetőbe.
A Szilikon Kenőecset segítségével megkenjük a húst az Oliva olajjal, megszórjuk a rozmaring leszedett és a TW Konyhai Olló segítségével összeaprított rozmaringgal (kakukkfűvel), sózzuk és a Kristály Só-bors őrlőben levő szemes borsból őrlünk rá. (Vigyázat! A frissen őrölt fűszerek lényegesen erősebbek, mint a készen kapható őrölt társaik, tehát csak csínján bánjunk velük)
A négy fokhagyma gerezdet a hús mellé tesszük, héjastól.
Lefedjük a 2 literes UltraPro aljjal és az egészet 1 óra 15 percig 210 fokon sütjük.
Ezután vegyük le a fedőt és a pulykacombot is az aljról és süssük a burgonyát még tovább 15 percig 230 fokon.
Alkalomhoz illően tálaljuk.
Hétköznap én magában az UltraPro edényben tálalom. Ünnepnapon vagy vasárnap szépen elrendezem egy Mediterrán Tálalón, vagy Elegancia Tálon.
Javasolt Tupperware termékek:
Konyhai Előkészítő kés
Univerzális Zöldséghámozó
Konyhaművész Szeletelő
1 literes Mikroplusz Kancsó
Konyha Művész Fokhagymaprés
3,5 l-es UltraPro
2 l-es UltraPro
UltraPro Tető
Szilikon Kenőecset
TW Konyhai Olló
Kristály Só – Bors Őrlő
Mediterrán Tálaló
Lapos Elegancia Tál