Pulykacomb tejszínes-gomba mártással

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Pirianyo

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

50

Nehézség

Haladó

Pulykacomb tejszínes-gomba mártással

Pulykacomb tejszínes-gomba mártással

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

1,20 dkg pulykacomb filé
10 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
só, bors, szerecsendió
2 dl főzőtejszín
liszt
vaj

*

Elkészítés:

A kuktában a vajon megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát, rádobom a gombát és amikor megpirult ráteszem a pulykacomb filét és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje.
Megsózom, borsozom, megszórom szerecsendióval és puhára párolom.
Amikor elkészül, egy serpenyőben vagy lábasban vajon lisztet pirítok, felöntöm főzőlével, majd tejszínnel és jól összeforralom.
A húst felszeletelem és belerakom a tejszínes mártásba és még egyszer átforralom.
Főtt tésztával tálalom.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Pulykacomb tejszínes-gomba mártással