Pulykacomb szaftos hagymás krumplival.

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

10

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

120

Nehézség

Haladó

Pulykacomb szaftos hagymás krumplival.

Recept leírás:

Hozzávalók:

6 db. pulyka alsócomb, (1 szárny is volt köztük)
1 fej fokhagyma,
1 szelet füstölt szalonna (ujjnyi vastag)
só,
3 kanál étolaj,
saját készítésű fűszerkeverék (rozmaring, kakukkfű, durva bors, bazsalikom, őrölt füstölt paprika, citromfű) (Hasonló fűszerkeverék kapható a kereskedelemben is)
2,5 kg. krumpli,
4 fej vöröshagyma,
só,
frissen őrölt bors,
1 kanál étolaj,
a kisült pecsenye leve.

*

Elkészítés:

A pulykacombokat fokhagymagerezdekkel bőségesen megtűzdeljük, sózzuk, bedörzsöljük  fűszerkeverékkel. Keskeny pengéjű kés segítségével keresztben rést nyitunk rajta, amibe a kés pengéje mellett vékony szalonnacsíkokat húzunk. Sütőtálba, vagy tepsibe sorjázzuk, majd végig alufólia alatt megsütjük a combokat. (kb. 80 perc) A pecsenyezsír egy részét leöntjük a combokról.
Másik tálban, vagy tepsiben elkészítjük a hagymás, szaftos krumplit.
A krumplit megtisztítjuk, hasábokra vágjuk. A hagymákat felcsíkozzuk. Megsózzuk, borsot őrlünk rá, majd kevés olajjal összeforgatjuk. A tálban egyenletesen elosztjuk, ráöntjük a sült comb pecsenyezsírját is, majd fólia alatt a krumpli puhulásáig sütjük. A végén a fóliát levéve enyhén megpirítjuk.
A sült pulykacombot a szaftos, hagymás krumplival tálaljuk.

Pulykacomb szaftos hagymás krumplival.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Pulykacomb szaftos hagymás krumplival.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!