Hozzávalók:
6 db. pulyka alsócomb, (1 szárny is volt köztük)
1 fej fokhagyma,
1 szelet füstölt szalonna (ujjnyi vastag)
só,
3 kanál étolaj,
saját készítésű fűszerkeverék (rozmaring, kakukkfű, durva bors, bazsalikom, őrölt füstölt paprika, citromfű) (Hasonló fűszerkeverék kapható a kereskedelemben is)
2,5 kg. krumpli,
4 fej vöröshagyma,
só,
frissen őrölt bors,
1 kanál étolaj,
a kisült pecsenye leve.
*
Elkészítés:
A pulykacombokat fokhagymagerezdekkel bőségesen megtűzdeljük, sózzuk, bedörzsöljük fűszerkeverékkel. Keskeny pengéjű kés segítségével keresztben rést nyitunk rajta, amibe a kés pengéje mellett vékony szalonnacsíkokat húzunk. Sütőtálba, vagy tepsibe sorjázzuk, majd végig alufólia alatt megsütjük a combokat. (kb. 80 perc) A pecsenyezsír egy részét leöntjük a combokról.
Másik tálban, vagy tepsiben elkészítjük a hagymás, szaftos krumplit.
A krumplit megtisztítjuk, hasábokra vágjuk. A hagymákat felcsíkozzuk. Megsózzuk, borsot őrlünk rá, majd kevés olajjal összeforgatjuk. A tálban egyenletesen elosztjuk, ráöntjük a sült comb pecsenyezsírját is, majd fólia alatt a krumpli puhulásáig sütjük. A végén a fóliát levéve enyhén megpirítjuk.
A sült pulykacombot a szaftos, hagymás krumplival tálaljuk.